Мисия

За нас

Мисия

Мисията на Фондация „Естествена Красота“ е да помага на хората да открият своята естествена красота и да се грижат за себе си. Ние популяризираме здравна и естетическа култура чрез образователни материали показващи прогреса в козметиката, естетиката и дерматологията. Кампаниите ни за дългосрочна красота и грижа за външния вид целят и да дадат стойност на обществото в посока придобиване на увереност и самочувствие.

„Красотата не е самоцел, тя е усещане, тя е начин на живот, тя е избор. Нека изберем да поставим себе си и здравето си на първо място и да се научим да бъдем щастливи в кожата си. Да се превърнем в най-добрата версия на себе си. Няма нищо по-естествено от това да искаме да бъдем красиви и щастливи, но няма и нищо по-красиво и съвършено от естествената красота – истинска, различна и уникална.“

Тяна Пресолска

Здравето и красотата трябва да вървят ръка за ръка. Естетиката е естественото изражение на доброто физическо и психическо благоразположение. Красотата не е само суета. Симетрията, добрия мускулен тонус, сияйната кожа и неповторимото излъчване, изпълнено с позитивизъм и самочувствие, са ясни белези за добро цялостно състояние на организма и могат да бъдат признаци на балансиран и здравословен начин на живот.

Ние вярваме, че красотата е навсякъде и тя е отражение на физическото и психическото здраве на всеки човек. Всички ние се раждаме уникални, но съвременното общество и модерните стандарти за естетика смазват младите и подрастващите и се налагат норми, които не винаги са здравословни, смислени и постижими.

„Здрав дух, здраво тяло“ – толкова много истина се крие в тези думи и е време да се научим, че превенцията и поддръжката на здравето са лична отговорност и за всеки е фундаментално важно да се грижи за тялото си, защото това е единственото място, където ще прекара живота си. Но докато здравето е ценност, която оценяваме, когато се срещнем с болести и болежки, то стремежът към красота и естетика е дълбоко заложен във всеки един от нас. Затова е много по-лесно и изкушаващо да постигнем здравето в стремеж да поддържаме и развиваме красота си. Само, когато го правим разумно и с много знания за физиологичните и анатомични особености и на нашите тела, можем да сме спокойни, че избираме най-доброто за себе си.

Хората трябва да развиват своите качества и да подчертават предимствата си. За съжаление в обществото често акцентът е върху недостатъците. Ние живеем в непрекъснатото надбягване с времето и остаряването и вместо да се наслаждаваме на един пълноценен живот, постоянно правим компромиси със себе си в името на красотата, съществувайки в лишения, угризения и опити да се променим и превърнем в нещо или някой друг.

Създадохме Фондация „Естествена Красота“ с ясната идея да помогнем на хората да разберат по-добре своето тяло, да преборят комплексите и всички органичения, които им създава тяхната физика. Ние предоставяме достоверна и качествена информация, която помага за информиран избор, включително и в посока да не се подлагаме на диети и процедури, които могат да бъдат вредни или рисковани за здравето в краткосрочен и дългосрочен план. Нашата цел е да промотираме естествената красота и да помогнем на всеки да развива своята по най-натуралния и физиологичен начин като изгражда здравословни навици и подпомага красивите и напълно нормални промени в тялото през различните периоди на живота – пубертет, бременност, кърмене, менопауза, стареене.

Чрез нашата дейност ние спомагаме за по-добра информираност на хората за процесите на отслабване и пълнеене и за рисковете от всички естетични процедури. Така ние целим да се избегне разочарованието от нереалистични очаквания и насърчаваме хората да се приемат каквито са и да не страдат от изкуствено създадени обществени изисквания за подражание на идеалистични визии от кориците на списанията.

Ние вярваме, че бъдещето на естетиката е към завръщане и ценене на естествената красота. Това което ни прави различни и неповторими е най-голямото ни преимущество. Нашето усъвършенстване трябва да е на база създаване на здравословни навици, спорт, рационално и разнообразно хранене, духовно израстване и козметични процедури, които подпомагат естествените процеси на регенерация и превенция на здравето и красотата.

Наред с осведомеността на гражданите, ние работим и за постигане на устойчивост в сектора за естетичната красота и личната грижа. Ние призоваваме за безопасни и устойчиви козметични продукти, с прозрачни и ясни списъци на съставките. Това е предизвикателство, което може да бъде решено чрез колективни действия и използването на науката. Стремежът ни е към открито споделяне на технологии, програми и процеси, които могат да насърчат положително въздействие в индустрията за красота.

Дейностите ни включват и:

  • Организиране на различни видове събития, онлайн и офлайн, в съответствие с нашата мисия.
  • Разработване, самостоятелно и в партньорство с новатори, на доклади и проучвания в областта ни на дейност с цел да покажем различни гледни точки.
  • Обучения за лица, които искат да се развиват в индустрията в посока създаване на работни места и възможност за развитие.
  • Изграждане на общност от партньори за обмяна на опит, експертиза и контакти за създаване на по-мащабно положително въздействие.

Фондация „Естествена Красота“ с ЕИК 206065626 е ЮЛНЦ в обществена полза регистрирано в България, което извършва само некомерсиални дейности в съответствие с мисията си.

Внимание. Материалите, публикувани на настоящия уебсайт, са предназначени само за информационни и образователни цели. Нашите изследвания за здравословни навици, тренировки и свързани, НЕ трябва да заменят квалифицирани медицински грижи, ако имате нужда от такава. Моля, грижете се за себе си и здравето си и винаги се консултирайте с професионалист относно вашата конкретна ситуация. Фондация „Естествена Красота“ и авторите не носят отговорност за неточности или последици от тълкуването на информацията в уебсайта.