За флотацията и нейните ползи

За флотацията и нейните ползи

За флотацията и нейните ползи

Флотацията е нов вид терапия, която се извършва в хай-тек капсула (т.н. вана за флотация) и осигурява безтегловно плаване, като главната цел е възстановяване, дълбока почивка на тялото и ума. Липсата на гравитация осигурява безтегловност по време на престоя в капсулата, а благодарение на високото ниво на магнезиевия сулфат, цели 475 кг., тялото се насища с магнезий по естествен начин и оставя кожата и косата меки.

По време на флотацията се постига сензорна депривация,като се изолираш изцяло от външния свят, благодарение на тъмнината и пълната тишина.

Много са ползите на флотацията, като днес ще ви запознаем с някои от основните:

  • Помага при липса на магнезий и насища тялото по естествен път
  • Помага при крампи на мускулите
  • Лечение на метаболитен синдром
  • Бързо възстановяване на мускулите
  • При метаболитни симптоми
  • Намалява стреса от ежедневието
  • Помага за намаляването на симптомите на депресия и тревожност

Флотацията може да се използва за спа и медитация, тъй като, както вече споменахме, сме изцяло изолирани от външния свят. По това време (около 30 мин. след началото на процедурата) начин мозъкът започва да генерира тета вълни, което по принцип се случва точно в момента между съня и будното състояние, а всички знаем, че този момент е уникален сам по себе си и често най-добрите идеи идват точно тогава. Прекрасен начин да отделиш време за себе си, да чуеш вътрешния си глас, туптенето на сърцето си и да почувстваш тялото си леко и свободно.

За флотацията и нейните ползи

Тази терапия е чудесна и за хората, които страдат от липса на сън, тъй като 1 час във флотационната вана се равнява на около 4-5 часа сън. В дългосрочен план, флотацията може да помогне да справяне с инсомнията, тъй като тя помага за постигане на дълбока медитация и равномерно дишане. Регулярното посещение на флотация може да помогне и с дигиталният детокс от синият екран, което също повлиява на качеството на съня.

Флотацията е полезна и по време на бременността, но трябва да се консултирате с лекар ако сте в третия триместър.

В следващите статии ще разкажем подробно за това как флотацията помага за всяко от по-горе изброените състояния, затова следете блога редовно. 🙂