Компресивна микровибрация и целулит

Компресивна микровибрация и целулит

Компресивна микровибрация и целулит

Компресивна микровибрация и целулит

Eндосферната терапия и целулита – толкова много ползи за толкова кратко време

Ключови думи: целулит, ендосфера, ендосферна терапия, компресивна микровибрация

Трапчинките са нещо прекрасно и очарователно.

Няма момче, което да остане равнодушно пред обезоръжаващата сладост в усмивката на момиче с трапчинка на бузата. Няма момиче, което да не ахне от възхита и нежност пред сладката усмивка на бебе с трапчинки по бузите. С други думи, трапчинките са наистина опасно чаровни.

Не така стоят нещата, обаче, когато тези вдлъбнатини се окажат на друго място по тялото, като бедра, дупе или коремче. Да, става дума за целулит. Целулитът се появява, когато мастната тъкан притиска съединителната тъкан, поради което кожата изглежда на бучки и вдлъбнатини.

И въпреки че това състояние на кожата засяга почти 90% от жените, то се възприема като твърде непривлекателно и се търсят начини за ефективно справяне с него.

Целулитът е сложен структурен процес, който се случва дълбоко в тъканите на кожата и досега не е измислена магическата формула, която напълно да премахне завинаги всяка трапчинка целулит.

Все пак, има метод, който наистина може да намали появата на целулита – той се нарича ендосферна терапия чрез компресивна микровибрация.

Убедени сме, че ендосферната терапия  ще се хареса и на вас, когато разберете, че процедурата с ЕНДОСФЕРА може да намали задържането на течности; да подобри мускулните болки; да подпомогне кръвообращението; да премахне токсините и да подобри целулита.

Какво представлява ендосферната терапия?

Ендосфeрната терапия – известна още като Ендосферна терапия чрез компресивна микровибрация – е съвсем нов метод за третиране на различни видове естетически и рехабилитационни проблеми, свързани с целулит, лимфоедеми и мускулни групи.

Създаден от италиански биоинженери и подложен на изпитвания в едни от най-реномираните изследователски центрове и медицински университети, методът на ендосферна терапия чрез компресивна микровибрация изцяло ревизира принципите, върху които се основават настоящите техники за третиране на целулита.

Компресивната микровибрация замества традиционната фаза „ изсмукване-тракционен масаж“ на тъканите с компресия и вибрация – използват се нискочестотни вибрации (между 39 и 355 Hz или) за генериране на импулсивно, ритмично въздействие върху тъканите от повърхностната част на кожата до дълбоките слоеве на мускулите.

Процедурата с Ендосфера трае от 30 до 60 минути. Може да се прилага по цялото тяло и лице, стандартно ендосферната терапия  се използва  за бедрата, дупето и корема.

Компресивна микровибрация и целулит

Ендосферна терапия и лимфен дренаж

Макар че ендосферната терапия съдържа компонент на лимфен дренаж, тя е много повече от това. Това е изцяло нов патентован механизъм на действие, при който се използва устройство за дълбок масаж на тъканите, при който целулитът се намалява чрез разбиване на мастните натрупвания. Освен това тя съчетава технология, която спомага за увеличаване на производството на колаген и еластин, премахва задържането на течности и токсини, намалява подуването и възпалението и извайва тялото.

Как работи апаратът за ендосферна терапия?

Апаратът за ендосферна терапия представлява въртящ се цилиндър, в който са монтирани 55 антиалергични силиконови сфери, разположен в модел на пчелна пита с конкретна плътност и диаметър. Посоката на въртене и използваното налягане гарантират предаването на микрокомпресията към тъканите; честотата – измерима чрез промяната на скоростта на цилиндъра – генерира микровибрации; а правилната комбинация от тези сили, заедно с времето на приложение, определя интензивността на третирането, която може да се адаптира за клиничното състояние на всеки конкретен случай.

Клинични изследвания с терапевтична обосновка на ефикасността на метода на ендосферна терапия

Методът на ендосферна терапия чрез компресивна микровибрация е резултат от задълбочени научни изследвания и клинични проучвания, продължили над десет години.

Клинично проучване, проведено върху 656 пациенти, категорично доказва ефикасността и надеждността  на ендосферната терапия при третиране на целулит, венозно-лимфни и мускулни патологии. Проучването разглежда ефекта на метода при различните видове и стадии на целулита, като състоянието на пациентите се изследва в рамките на 18 месеца.

Днес са познати около 29 различни състояния, които могат да предизвикат появата на портокалова кожа и които могат да бъдат комбинирани в шест основни групи:

  1. Липоедема: увеличаване на подкожната мастна тъкан и свободната вода;
  2. Липо-лимфоедема: увеличаване на подкожната мастна мастна тъкан и количеството на лимфната течност;
  3. Фиброзен целулит: фибросклероза на съединителната тъкан;
  4. Липодистрофия: интерстициална и мастна промяна;
  5. Локализирано затлъстяване: локализирано увеличаване на мастната тъкан;
  6. Лъжлив целулит: отпускане на кожата с фиброза.

Проучването доказва, че методът на ендосферна терапия може да повлияе на всяко от тези състояния първо чрез възстановяване на физиологичното съдово и тъканно състояние и след това чрез извършване на локално ремоделиране на кожните дефекти.

Други проучвания разглеждат по отделно всяко едно от основните въздействия на компресивната микровибрация:

  1. Аналгетичен ефект

Компресивна микровибрация и целулит

2. Дренажен ефект

Компресивна микровибрация и целулит

 

 

 

 

 

 

3. Васкуларизационен ефект

Компресивна микровибрация и целулит

 

 

 

 

 

 

4. Оформящ ефект

Компресивна микровибрация и целулит

5. Тонизиращ мускулите ефект

Компресивна микровибрация и целулит

 

Ако сте любопитни да узнаете повече за основните характеристики на ендосферната терапия, научно обосновани и онагледени с примери: тук ще намерите превод на обзорния анализ на метода (линк към файла).

Ендосферната терапия – заключителни думи…

Няма нищо по-хубаво от процедура, която е полезна за тялото ни по множество начини. Ендосферната терапия Endospères включва в себе си толкова много полезни действия и е сравнително безболезнена. Резултатите са видими още след първата процедура. Препоръчително е да се направи курс от поне дванадесет процедури за дългосрочни резултати (т.е. производство на еластин и колаген и намаляване на целулита, подобряване еластичността на кръвоносните и лимфните съдове). Струва си да включите ЕНДОСФЕРА в рутинната си програма от процедури, ако наистина искате да извлечете всички ползи от ендосферната терапия и да направите превенция на паникулопатии, разширени вени и стареене на кожата.