Как флотацията ни помага при липса на магнезий

Как флотацията ни помага при липса на магнезий

Как флотацията ни помага при липса на магнезий

Какво е магнезий?

Магнезият е важен минерал, играещ роля в над 300 ензимни реакции в човешкото тяло. Някои от най-важните му функции включват подпомагане на мускулната и нервната функция, регулиране на кръвното налягане и подпомагане на имунната система. Почти всяка система в тялото ни се нуждае от магнезий, за да функционира правилно. Въпреки това, по-голямата част от хората не получават достатъчно магнезий, дори при здравословна диета, за да се възползват от неговите ефекти.

Често дефицитът на магнезий не може да се забележи веднага, но някои от симптомите за липсата му са:

  • Загуба на апетит
  • Гадене
  • Умора или слабост
  • Безсъние
  • Умора
  • Мускулни крампи и спазми
  • Сърцебиене
  • Депресия и/или тревожност
  • Високо кръвно налягане

Дефицитът на магнезий (известен като хипомагнезиемия) може да бъде резултат от прекомерна консумация на алкохол, страничен ефект от някои лекарства и някои здравословни състояния, включително стомашно-чревни разстройства и диабет. Дефицитът е по-често срещан при възрастни хора.

Как флотацията ни помага при липса на магнезий

Как липсата на магнезий влияе на тялото ни?

Когато нивата на магнезий спаднат, хормонът мелатонин, регулиращ съня, се нарушава, което води до безсъние нередовен режим на сън. В дългосрочен план това със сигурност ще се отрази и ще доведе до здравословни проблеми.

Магнезият играе важна роля за разхлабването на стегнатите мускули и гъвкавостта (затова солните бани се препоръчват при мускулни болки). Ниското ниво на магнезий води до натрупване на млечна киселина (която е отчасти отговорна за болката след тренировка), причинявайки болка и стягане, а когато мускулите не се отпуснат правилно, могат да се появят крампи.

Магнезият помага за възстановяване на pH баланса на тялото. Освен това е необходим електролит, необходим за правилната хидратация и може да се използва за прочистване на червата от токсини.

Как флотацията помага при липса на магнезий?

Най-ефективният начин за усвояване на магнезия е през кожата. По време на флотацията се носите на повърхността на водата, в която има голямо количество магнезий. По този начин позволявате на тялото да поеме точно толкова от него, колкото му е необходимо.

Когато сте във флотационна вана, магнезият се абсорбира веднага от тялото. И магнезият, и сулфатите са най-качествени и най-лесно се абсорбират през кожата, а не през храносмилателния тракт, което прави флотацията идеалното място за приемането им.

Къпането в магнезиев сулфат (флотация) е лесен, безопасен и ефикасен начин за коригиране на магнезийевия дефицита. Не трябва да се притесняват за прекаляване в магнезия от флотацията, тъй като, както споменахме вече, тялото взима толкова, колкото му е необходимо.

Флотационната терапия е научно доказан метод, който осигурява ментални, физически и духовни ползи. С плуването умът ви лесно влиза в тета състояние, където умът и тялото ви ще използват естествените си ресурси, за да се възстановят от наранявания и психически стрес. По този начин се свързват със себе си много по-лесно, а тета състоянието често води до внезапни прозрения и творческо вдъхновение, което помага за личностното развитие и творческо мислене.

В следващите статии ще разкажем подробно за това как флотацията помага за редица други дефицити, затова следете блога редовно. 🙂