Как да подобрим целулита по естествен начин

Как да подобрим целулита по естествен начин

Как да подобрим целулита по естествен начин

МАГИЧЕСКА ФОРМУЛА ЗА ЦЕЛУЛИТА ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ОТКРИТА, НО ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ НА ОСНОВАТА НА БИЛКИ И ЧИСТО НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ ОПРЕДЕЛЕНО ПОМАГАТ

Как да подобрим целулита по естествен начин

Казват, че смъртта и данъците са единствените неща, които са сигурни в живота. Ние ще добавим към този списък и целулита.

Смята се, че повече от 90% от жените имат целулит (в сравнение със само около 10% от мъжете – повече за това, само след минута). Макар че, „ДА“ – мазнините са фактор, целулитът тормози жените с всякакви форми и размери. Дори и много слаби жени могат да имат целулит, защото той има много малко общо с теглото – основните виновници за появата са генетичната предразположеност, хормоналния баланс и възрастта.

Преди да стигнем до това как да лекуваме целулита, нека поговорим за това какво го причинява чрез бърз урок по анатомия.

Целулитът: бърз урок по анатомия

Първото определение на проблема датира от 1978 г., когато немските учени Нюрнберг и Мюлер описват целулита като резултат от половите различия в структурата на кожата и наличието на излишна подкожна мастна тъкан. Установено е, че при жените вертикално разположените влакнести тъканни корди позволяват подкожната мазнина да изпъква, образувайки накъдрена текстура на кожата. Кръстосаната структура на тъканта при мъжете предотвратява появата на този феномен. По-скорошни изследвания потвърждават тези структурни различия, свързани с пола, и допълнително развиват причината за появата на целулит.

Целулитът се появява, когато влакнестите тъканни корди, които преминават от кожата към мускулите ви, започнат да се изтеглят надолу, което кара подкожната мастна тъкан да се събира, деформирайки повърхността на кожата, която приема формата на бучки, дълбоки трапчинки или гънки. „Портокаловата кожа“ се среща най-често по бедрата, долната част на седалището и корема, тъй като това са зоните с най-много подкожна мазнина, както и с намалена циркулация и с намален лимфен дренаж.

Когато еластичността и колагенът на кожата отслабват, мазнините също започват да изпъкват. Ето защо целулитът често става по-забележим с възрастта.

Безспорно генетиката е един от основните виновници за появата на целулит, но естрогенът също не е за подценяване. Повече естроген се равнява на повече мазнини, поради което целулитът често се появява за първи път след пубертета, когато нивата на естроген се повишават. Но тъй като нивата на естроген намаляват с възрастта, целулитът също може да се влоши. По-малкото естроген води до инхибирана циркулация и намалено производство на колаген – и двете изострят появата на целулит. (1)

Решението…

Както сами се убеждавате, целулитът е сложен структурен процес, който се случва дълбоко в тъканите на кожата и досега не е измислена магическата формула, която напълно да премахне завинаги всяка трапчинка целулит.

В същото време сега повече от всякога пазарът изобилства от възможности, които обещават да се справят с проблема – целулит. (2)

На пазара има безброй продукти под формата на кремове и лосиони, но единственото, което те могат да направят, е да подобрят външния вид на кожата и поне донякъде да намалят появата на целулит. Но затова е нужно религиозно търпение и посветеност.

Въпреки, че инвазивната намеса и лазерните процедури могат да са най-добрият ви залог за премахването на целулита изцяло, ние ви предлагаме друго решение, което действа комплексно и целенасочено във всички направления на здравословния начин на живот без целулит – и това са диетичните/натуралните добавки на основата на билкови екстракти.

Диетични/натурални добавки на основата на билкови и чисто натурални екстракти: какво точно представляват и как действат

Ключът към красиво тяло без целулит е консумирането на достатъчно количества укрепващи кожата хранителни вещества като глюкозамин, аминокиселини, лецитин, витамини, незаменимите мастни киселини и антиоксиданти.

Затова все по-често се обръщаме към хранителните добавки на основата на билки и чисто натурални съставки, тъй като те са носители на всички тези полезни за организма вещества. При правилното им селектиране и добиване в чист вид, те са изключително ефикасни не само за превенцията или премахването на целулита, поддържането на нормално тегло и детоксикация на организма, но и за цялостна грижа за здравето.

Съществуват редица натурални добавки, даващи заявка за подобряване на белезите от целулит. При правилния подбор на основните активни съставки на добавката, чистотата на тяхното извличане, ясното предназначение на всяка билка в конкретната комбинация – те определено действат.

Механизмът на действие на натуралните и билковите добавки на основата на билкови екстракти е:

  • подобряване на клетъчния метаболизъм чрез увеличаване на колагеновия и еластинов синтез;
  • намаляване на отока и чревните възпаления;
  • стимулиране на хормоналния баланс;
  • подобряване на микроциркулацията;
  • насърчаване на клетъчната регенерация;
  • липолиза на мастната тъкан;
  • стимулиране на периферната микроциркулация за улесняване на лимфния дренаж.

Билковите екстракти допълнително действат като потенциални антиоксиданти, които инхибират окисляването на тъканните молекули.

Чрез укрепването на кожните влакна, подпълването на повърхностите на кожата и разграждането на упоритите мазнини и отлагания на токсини натуралните добавки са едно от най-сигурните средства за борба с целулита.

Да имаш целулит е напълно нормално …

Повечето от нас имат целулит и в отчаяните си опити да се отървем от него вярваме на какви ли не измамни тренировъчни съчетания и диети, които обещават, каквото се очаква от тях. Но целулитът е част от вашето тяло, част от повечето женски тела и има много малко общо с теглото, и със сигурност не би трябвало да влияе на самочувствието ни. Всъщност да имаш целулит е напълно нормално, дори красиво.

И точно както ви е позволено да обичате тялото си такова, каквото е, вие можете и да поискате да го промените, но по здравословен начин.

Променяйте вашето тяло по естествен начин с натурални и билкови добавки!